Het CAREBRICK® systeem

CAREBRICK® is de meest structurele en milieuvriendelijke manier om van het vocht in uw woning af te komen. CAREBRICK® is een vochtregulerend systeem dat bestaat uit een element en een keramische koker. Door middel van de natuurlijke luchtstroom vindt er een verdampingsproces plaats.

bekijk de unieke

werking van het systeem

Het systeem zorgt voor een natuurlijk verdampingsproces

Zie schema’s: Door de opening van het element (1) kan buitenlucht (2) de luchtkamers (3) van het element (4) instromen. Door de tweede opening (5) ontstaat doorstroming of doortocht. Hierdoor koelt de lucht in de koker af door middel van het verdampingsproces en er ontstaat een koudebrug (6). Het vocht in de muur (7) en de spouw (8) stroomt naar deze koudste plek, verzamelt zich daar en wordt vervolgens automatisch met de luchtstroom mee naar buiten gezogen en afgevoerd (9). Bij dit proces verdwijnt ook het vocht in en aan de binnenzijde van de muur (10).

Carebrick Systeem-bovenaanzicht-spouw

Spouwmuur

Steensmuur

Bereken wat de kosten zijn om uw woning vochtvrij te maken

nooit meer vochtproblemen

een gegarandeerde

oplossing

Levenslange garantie en onderhoudsvrij

Het aantal benodigde elementen per pand is gemiddeld 2,2 per strekkende meter. Met deze beluchting wordt intensief, afhankelijk van weer en windsnelheid, permanent vocht aan het pand onttrokken. Zelfs tot onder het vloeroppervlak.

Onderhoud is minimaal 1 maal per jaar de openingen van de elementen controleren en waar nodig vrij en schoon maken.

een reëel

verwachtingspatroon

Wanneer kunt u resultaat verwachten?

Op het moment dat CAREBRICK® geplaatst is, begint het direct te werken. Soms hebben de muren vele jaren (tientallen tot honderden) de tijd gehad water op te nemen. Allereerst moet dit proces stopgezet worden, daarna kan het systeem beginnen met het afvoeren van het vocht.

Tevens is de opbouw van de muur van belang (spouw of massief gesteente). Over het algemeen zullen de eerste resultaten na een jaar bereikt worden. Maar ook twee tot drie jaar of meer met massieve muren opgetrokken uit natuursteen, is niet ongebruikelijk.

Resultaat binnen 24 maanden
100%
Resultaat binnen 18 maanden
80%
Resultaat binnen 12 maanden
60%
Resultaat binnen 6 maanden
50%

leverbaar in

diverse kleuren

Bruin
(RAL 8011)

Zwart
(RAL 9005)

Antraciet
(RAL 7016)

Beige
(RAL 1001)

Wit
(RAL 9001)

WhatsApp gesprek
1
Stel een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Stel hem hier en we reageren direct!