Vochtbestrijding

voor vastgoedbeheerders

Vochtproblemen in huurwoningen. Een hardnekkig probleem dat jaarlijks ontzettend veel geld kost. En wat te denken van de ontevreden huurders die wachten op een oplossing die er meestal niet, of maar voor de helft komt. Het levert conflicten op, enorm veel werk en eigenlijk alleen maar verliezers. Zou het niet mooi zijn als er een partij is die uw zorgen deelt en oplost. Complete ontzorging voor u en uw huurders.

Carebrick is die partij. Bij ons gaan expertise, financiële besparingen en bewustwording hand in hand in een totaaloplossing die voor elke organisatie een meerwaarde is. Een win, win win situatie.

2013_woningen

Wie zijn wij?

Carebrick Vochtbestrijding is al jarenlang een betrouwbare partner in het vochtvrij maken van koop- en huurwoningen. Er wordt dan ook regelmatig een beroep gedaan op onze kennis en kunde door gemeenten, woningbouwverenigingen en projectontwikkelaars.

De garantievoorwaarden, de milieuvriendelijke werking en onze service geven vaak de doorslag bij het aanpakken van grootschalige projecten. Wij creëren meerwaarde en uiteindelijk flinke besparingen in de vochthuishouding.

Hoe doen we dit?

Op basis van een grondige analyse inventariseert Carebrick de vochtproblemen binnen de organisatie. Vervolgens presenteren wij middels een planmatige aanpak de aandachtspunten. Daarin prioriteren wij uiteraard de belangrijkste verbeterpunten die als eerste aan bod dienen te komen. Vaak is dit een gefaseerde aanpak die stapsgewijs wordt afgewerkt.

Wat zijn de voordelen?

  • Een aanspreekpunt, die voor, tijdens en na het vochtvrij maken unieke service biedt.
  • Geen risico. Carebrick biedt 100% garantie op het vochtvrij maken van woningen
  • Financiële besparing. Een goede vochthuishouding voorkomt loslatend stucwerk, loslatende plinten, bladderende verf, een slecht binnenklimaat, schimmel en ontevreden huurders.
  • Energiebesparing. Een te vochtig huis opstoken kost enorm veel geld, laat staan een veelvoud aan woningen. Carebrick garandeert een droger binnenklimaat. Dit komt weer tot uiting in de energiekosten. Deze gaan gegarandeerd omlaag.
  • Permanente oplossing. In tegenstelling tot andere vochtbestrijding methodieken is het Carebrick systeem permanent werkzaam. Vochtproblemen behoren tot het verleden.
  • Woningwaarde verhoging. Huizen uitgerust met het Carebrick systeem zijn gegarandeerd vrij van vocht. Dit creëert financiële meerwaarde.
  • Werking. Het Carebrick elementen systeem is voor elk vochtprobleem, uitgezonderd lekkage, een algehele oplossing. Het is daarbij de enige echte oplossing om condensatieproblemen, optrekkend vocht en doorslaand vocht op te lossen.

Benieuwd wat Carebrick Vochtbestrijding voor uw organisatie kan betekenen? Neem direct contact op voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek.   

Of bel direct: +31 (0)24 300 11 22

we zijn trots op ons

CAREBRICK SYSTEEM

Voor alle typen woningen en gebouwen.
CAREBRICK® wordt met succes toegepast in zowel geïsoleerde als niet geïsoleerde huizen, in zowel enkelsteens- als spouwmuren.
Voorkom waardevermindering van uw huis!
Voorkom waardevermindering door schimmel en een muffe geur in uw huis.
Forse besparing op uw stookkosten
Door een permanent droger binnenklimaat kunt u fors op uw stookkosten besparen.

Het CAREBRICK Systeem

Uw comfort staat voorop

Plaatsing binnen 1 dag

Het CAREBRICK systeem kan in bijna alle gevallen binnen 1 dag geplaatst worden

Vakkundige installatie

CAREBRICK® wordt met succes toegepast in zowel geïsoleerde als niet geïsoleerde huizen, in zowel enkelsteens- als spouwmuren.

Milieuvriendelijk

Ons systeem maakt gebruik van een natuurlijk systeem om het vocht uit uw muren te verwijderen.

Duurzaam

CAREBRICK® is een vochtregulerend systeem dat bestaat uit een element en een keramische koker. Deze keramische koker wordt in een vooraf gemaakte holte in de buitenmuur geplaatst.

Bewoners

aan het woord

Tiel kiest voor Carebrick

Kelders vol water, golvende houten vloeren en afbladderend stucwerk. Een nachtmerrie voor velen. Voor de bewoners van de jaren dertig woningen in de Tulpstraat, Dahliastraat en Rozenstraat in Tiel werd het werkelijkheid. 

Na rioolwerkzaamheden in de Bloemenbuurt door de gemeente Tiel ontstond enkele weken later wateroverlast in kelders en kruipruimtes. De Bloemenbuurt in Tiel is gebouwd op een oude fruitboomgaard met onder de grond veel watergangen. Het ligt wat lager en het water stroomt vanuit de stad onder de Bloemenbuurt door naar het achterland. 

“Mijn dochter is astmatisch en kreeg al snel klachten van het hoge vochtgehalte in huis,” begint Jurgen de Geus, 

bewoner van Tulpstraat nr. 2. “Met een HG flesje kun je schimmel weghalen maar het lost de kern van het probleem niet op. Onze stookkosten rezen de pan uit en toen de deur in de woonkamer niet meer goed sloot, omdat de vloer omhoog kwam, was het tijd voor actie.” 

Samen met nog drie gedupeerden werd een klankbordgroep opgericht om in dialoog te gaan met de gemeente Tiel. De bewoners mochten op kosten van de gemeente, kiezen uit drie opties om het vochtprobleem in de huizen op te lossen: injecteren, elektro osmose en het vochtreguleringssysteem van Carebrick. Na een stemronde onder de bewoners werd uiteindelijk gekozen voor het laatste systeem. Bij ruim dertig woningen werd het systeem kort daarop in de muren geboord.

“Injecteren had totaal geen zin omdat de meeste huizen houten vloeren hebben,” licht De Geus toe. “Dan zou het vocht tijdelijk verdwijnen maar over vijf à tien jaar weer terugkomen. Bij elektro mose waren we afhankelijk van de stroomvoorziening. Als de stroom zou uitvallen, dan zou het water terugkomen. Daar zaten we ook niet op te wachten.”

In de zomer van 2016 werden de eerste elementen in de buitenmuren geboord. Binnen één maand zagen de eerste bewoners dat het vocht uit de muren omlaag werd getrokken. Het stucwerk viel van de muur omdat de muur opdroogde. De kilte in huis verdween. 

Woningbouwvereniging

kiest voor Carebrick

PRETTIG WONEN IN WATERRIJK GEBIED

Zuidwest Friesland staat van oudsher bekend om haar prachtige wateren. Op en aan de meren en vaarten bruist het van de activiteiten. Wonen in een waterrijk gebied is heel aantrekkelijk maar vraagt soms om extra woningonderhoud. We praten erover met Martin Hogeveen van Stichting Wonen Zuidwest Friesland in Balk. Momenteel is in zes huurwoningen met vochtproblemen het vochtregulerende systeem van Carebrick geïnstalleerd.

 

Een bekend gezicht
“Zodra zich onderhoudsproblemen voordoen bellen bewoners de afdeling onderhoud. Meestal gaat het om kleine reparatieverzoeken, zoals een lekkende kraan, lekkage aan het dak, een elektrische storing of problemen met het hang- en sluitwerk. Soms zijn de problemen van grotere aard bijvoorbeeld bij de aanwezigheid van schimmels en vocht in muren en/of plafonds.”

Kil en koud
“Wanneer een huurder belt en klaagt over vochtproblemen op de muur treffen we in de meeste gevallen zwarte schimmels, bruine vlekken en afbladderend stucwerk aan. Een huis met een hoge vochtigheid voelt kil en koud aan. Bewoners gaan vaak
extra veel stoken om het in huis warm te krijgen. In de meeste gevallen is beter ventileren al een goede oplossing maar met vocht wat door en in de muren van buiten naar binnen trekt, is dat een gebed zonder eind.”

Spouwmuurvervuiling
“Bij onze huurwoningen is regelmatig de aanwezigheid van puin in de spouwmuur de oorzaak van het doorslaan van vocht in de muren,” vervolgt Hogeveen. “Wanneer resten puin, cement, of ander bouwmateriaal nog in de spouw zit, spreekt men van spouwmuurvervuiling. Er ontstaat dan een zogenaamde koudebrug.” Hogeveen pakt pen en papier en begint te schetsen. “Spouwmuurvervuiling kan ontstaan tijdens nieuwbouw- of renovatiewerkzaamheden waarbij woningen worden gevoegd. Bij het uitbikken van de oude voeg vallen de metselresten, welke tijdens nieuwbouw aan de binnenzijde van de spouwmuur zijn ontstaan, aan de spouwzijde van de muur en vormt onder in de muur een koudebrug. De vervuiling in de spouw verhindert ook dat het isolatiemateriaal bij na-isolatie gelijkmatig in de spouw wordt verdeeld. Dit gaat ten koste van
de thermische isolatie en kan op termijn leiden tot vochtplekken op de binnenmuur.”
“In huizen waar we dergelijke vochtproblemen hadden, hebben we de spouwmuur leeg en schoongemaakt.
Voor sommige huizen was dit voldoende. Bij andere huizen moesten we op zoek naar een andere oplossing.
Enkele jaren geleden hebben wij voor het eerst het vochtregulerende systeem van Carebrick in één van onze woningen laten installeren. Inmiddels zijn er vijf woningen bijgekomen. Al enkele weken na installatie zagen we muren opdrogen.”

Injecteren
Om optrekkend vocht een halt toe te roepen, kunnen muren ook geïnjecteerd worden met een vochtwerende gel. Hogeveen koos hier niet voor. “Injecteren moet altijd in de binnenmuur en dat zorgt voor veel overlast bij onze
huurders. Dat heeft niet de voorkeur. Toen we hoorden van het systeem van Carebrick sprak het mij juist aan dat de elementen in de buitenmuren worden geboord en dat de werkzaamheden in één dag klaar zijn.”

WhatsApp gesprek
1
Stel een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Stel hem hier en we reageren direct!