Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over het CAREBRICK® systeem

In de wintermaanden is onze woning niet bewoond, zijn er maatregelen die we moeten treffen?

Om het systeem optimaal te laten functioneren moet de binnentemperatuur van de woning hoger zijn dan de buitentemperatuur.

Hoelang duurt het voordat de muren van mijn huis droog zijn?

Op het moment dat CAREBRICK® geplaatst is, begint het direct te werken. Soms hebben de muren vele jaren (tientallen tot honderden) de tijd gehad water op te nemen. Allereerst moet dit proces stopgezet worden, daarna kan het systeem beginnen met het afvoeren van het vocht.

Tevens is de opbouw van de muur van belang (spouw of massief gesteente). Over het algemeen zullen de eerste resultaten na een jaar bereikt worden, maar ook twee tot drie jaar of meer met massieve muren opgetrokken uit natuursteen, is niet ongebruikelijk.

Kan ik niet beter mijn woning isoleren?

Nee, isolatie lost een vochtprobleem niet op. Sterker nog wanneer er meer vocht aangevoerd wordt dan dat er kan worden afgevoerd zal ook de isolatie op den duur vol raken met vocht. Te veel isolatie blokkeert het ademend effect van een muur en kan op den duur condensatie veroorzaken. In eerste instantie zal de muur door middel van de isolatie meer warmte vast kunnen houden, maar na verloop van tijd zal door condensatie ook de isolatie vol raken met vocht. Waardoor de isolatie zijn werking verliest.

Hoeveel tijd neemt de installatie van CAREBRICK® in beslag?

Over het algemeen neemt de installatie tussen een halve dag en twee dagen in beslag, dit is afhankelijk van het type gebouw en het gebruikte materiaal.

Waar kan ik CAREBRICK® bestellen, zodat ik deze zelf kan plaatsen?

Het is niet mogelijk de elementen los te bestellen en deze zelf te plaatsen. Plaatsing gebeurt uitsluitend door onze eigen specialisten. Op deze manier kunnen wij de garantie op de werking van het systeem waarborgen.

Hoe weet ik of CAREBRICK voor mij de oplossing is?

In principe lossen wij alle vochtproblemen in huis op met uitzondering van lekkage’s. Onze experts komen vrijblijvend bij u langs om uw situatie op te nemen en u van advies te voorzien. Wanneer wij overgaan tot plaatsing van CAREBRICK® ontvangt u een levenslange garantie op de werking ervan.

Kan CAREBRICK® ook gedeeltelijk geïnstalleerd worden (d.w.z. alleen in de muren die vochtig zijn)?

Het is niet mogelijk CAREBRICK® gedeeltelijk te plaatsen, anders kan er geen garantie op de werking van het systeem geboden worden.

In welke soort natuursteen kan CAREBRICK® geïnstalleerd worden?

Het systeem kan in bijna alle, in Europa, gevonden, natuursteen geïnstalleerd worden. Tot op heden zijn we nog geen natuursteen tegengekomen waarin het systeem niet geïnstalleerd kon worden.

Kan CAREBRICK® worden toegepast in mijn woning zonder spouwmuur?

Jazeker, CAREBRICK® kan worden toegepast in alle soorten steenmuren.

Moet ik tijdens de installatie van CAREBRICK® aanwezig zijn?

Het is niet noodzakelijk om tijdens de installatie aanwezig te zijn. Wel moeten we zonder problemen toegang tot water (een kraan ter koeling van de diamantboren) en elektriciteit hebben.

Mag ik de elementen schilderen in de kleur van mijn huis?

Dit is geen enkel probleem. U kunt de elementen schilderen in elke gewenste kleur.

Hoe onderhoud ik CAREBRICK®?

Wij raden aan om éénmaal per jaar de elementen te controleren en waar nodig vrij te maken van spinnenrag en eventueel andere obstakels zodat de luchtstroom door het element niet belemmerd wordt. Deze controle kunnen wij u desgewenst ook uit handen nemen.

Mijn woning is (na) geïsoleerd kan ik het CAREBRICK® systeem laten plaatsen?

Ja, het CAREBRICK® systeem en na-isolatie werken uitstekend samen. Het CAREBRICK® systeem houdt uw muren en isolatie droog. Wij hebben hier ook een artikel over geschreven, deze vindt u hier.

in beeld

oorzaken – gevolgen – oplossingen

IDEALE SITUATIE

MOGELIJKE OORZAKEN

GEVOLGEN

OPLOSSING

Staat uw vraag er niet bij?

Stel uw vraag direct

We helpen u graag

WhatsApp gesprek
1
Stel een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Stel hem hier en we reageren direct!