Schimmel op uw vochtige muur

 In Vocht in huis

Schimmel vochtige muur

Heeft u last van schimmel op uw vochtige muur? Schimmel op de muur ontstaat eigenlijk bijna altijd door vocht. Het kan door een te hoge relatieve luchtvochtigheid in huis worden veroorzaakt, of doordat er simpelweg vocht in uw muur zit. In dit artikel bespreken we met u de oorzaken en oplossingen bij schimmel op een vochtige muur.

De meest voorkomende plaatsen van schimmel

Schimmel komt het meest voor in de vochtigste ruimtes in huis. Hieronder vallen de keuken, badkamer en indien aanwezig een washok. Ventileren is van groot belang in deze ruimtes om het vocht voldoende mogelijkheid te geven om te verdampen.

Oorzaken schimmel op vochtige muur

  1. Optrekkend vocht

Optrekkend vocht uit zich vaak door schimmel en/of vochtplekken net boven de plint. Als de ruimte waar de vochtplek zich bevindt op de begane grond is, dan heeft u bijna zeker met optrekkend vocht te maken. andere indicatoren van optrekkend vocht zijn: schimmels, salpetervorming, loslatend behang en beschadigd pleisterwerk. Optrekkend vocht is slecht voor uw huis en natuurlijk voor uw gezondheid.

Oplossing

optrekkend vocht kunt u op verschillende manieren bestrijden.

  1. Injecteren: het inspuiten van een vochtwerende laag onder het maaiveld, hierdoor ontstaat een chemische waterkering in de muur.
  2. het Carebrick systeem: ons eigen systeem waarmee het vocht op een natuurlijke manier uit uw muur wordt afgezogen.
  3. Onderkappen: bij deze methode graaft u uw muren uit en wordt er een fysieke waterkering aangebracht
optrekkend vocht binnenmuur

2. Condensatie vocht

Condensatie vocht ontstaat doordat de vochtige lucht in huis niet goed weg kan. Het gaat dan ook om vocht dat we zelf produceren. Condensatie vocht kunt u herkennen aan schimmel op de muur, langdurige condens op uw ramen en vochtplekken op de muur.  De oorzaak ligt vaak bij een gebrek aan ventilatie.

Oplossing

Woon vocht of condensatie vocht is goed op te lossen door beter te ventileren in uw woning. Er zijn 2 manieren van ventilatie: natuurlijke ventilatie en mechanische ventilatie. Onder natuurlijke ventilatie valt onder andere bijvoorbeeld een open raam of een ventilatierooster.  Een eenvoudige oplossing kan soms al volstaan om uw probleem op te lossen. Bijvoorbeeld door middel van een badkamer ventilator. Andere mogelijke oplossingen zijn: het plaatsen van ventilatieroosters of een ventilatiesysteem.

3. Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat wanneer er een scheur of gleuf in uw buitenmuur is ontstaan. Dit zorgt ervoor dat regenwater eenvoudig door uw muur heen kan komen. Doorslaand vocht veroorzaakt vochtplekken, schimmels en andere problemen.

Oplossing:

Meestal is het herstellen van de gevel genoeg om het vochtprobleem op te lossen. Mocht dit niet werken dan is de gevel impregneren de beste methode voor dit probleem. Ook kunt u ervoor kiezen om uw gevel te renoveren.

Schimmel op een vochtige muur is slecht voor uw gezondheid

Schimmels zijn schadelijk voor uw gezondheid. Vooral voor mensen met een astma aandoening is het extra schadelijk. Symptomen hiervan zijn problemen met ademhalen, hoofdpijn, vermoeidheid en verergeren van reuma symptomen. Minuscule schimmelsporen kunnen al deze bovenstaande symptomen veroorzaken.

Vochtige omgeving trekt ongedierte aan

Vochtige omgevingen in huis zijn een broedplaats voor ongediertes. Hieronder vallen huisstofmijt, zilvervisjes, papiervisjes, pissebedden en andere insecten worden aangetrokken door een vochtige omgeving. Het is niet zozeer slecht voor uw gezondheid om deze diertjes in huis te hebben maar wij gaan er van uit dat u dit toch liever voorkomt. Het is u daarom aangeraden om verdere schade aan uw woning te voorkomen om uw vochtprobleem tijdig en correct aan te pakken.

Recent Posts
WhatsApp gesprek
1
Stel een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Stel hem hier en we reageren direct!