Vocht in muren

 In Vocht in huis

Door de corona crisis zitten wij momenteel allemaal noodgedwongen veel in ons huis. Door deze situatie is het dan ook nog vervelender dan normaal als er vocht in uw woning aanwezig is. Toch vormt het corona virus ook een kans om een goede investering te doen in uw woning of om langdurige vochtproblemen te voorkomen. Er komen dan ook meerdere problemen kijken bij het hebben van vocht in uw woning. 

Financieël oogpunt

Het eerste probleem is dat de waarde van je woning daalt en in de huidige crisis en financieel zeer onzekere periode is dat natuurlijk niet wenselijk. Vanuit financieel oogpunt zijn er 3 belangrijke redenen om een vochtprobleem in de woning aan te pakken. Allereerst is het oplossen van vochtproblemen in uw woning een degelijke investering die voor waardestijging kan zorgen. 

Vocht kan in korte tijd zeer veel schade aan uw metselwerk, stucwerk, verf en behang toebrengen, ook wanneer dit vervangen wordt zal er snel weer schade aan toegebracht worden door vocht.

Vochtbestrijding

Het energielabel van uw woning zal slechter worden. Doordat de muren vol zitten met vocht zal de isolerende werking van de muren afnemen. Dat kan resulteren in een lagere verkoopwaarde van de woning.

De derde reden om vocht in uw woning aan te pakken is dat de stookkosten door vocht in de muren zal stijgen. Vochtige lucht kost namelijk meer energie om te verwarmen dan “droge lucht”. Hierdoor zullen de vaste lasten van de woning toenemen. Ook dit kan resulteren in een lagere verkoopwaarde van de woning. Verder draagt een goede luchtvochtigheid in huis bij aan een aangenaam leefklimaat.

Gezondheid

Toch blijft het voornaamste probleem van vocht in muren, het gevaar dat schimmels de gezondheid ernstig kunnen schaden. De gezondheidsschade die schimmels kunnen hebben op mensen mag dan ook zeker niet onderschat worden. De schimmels en bacteriën ontstaan door een hoge luchtvochtigheid in huis. Hieronder zullen de belangrijkste gezondheidsrisico’s toegelicht worden.

Luchtwegklachten door het hebben van huisstofmijt in huis. De huisstofmijt is een microscopisch klein beestje dat goed gedijt in een vochtige omgeving. De uitwerpselen van deze beestjes kunnen allergische reacties bij mensen opwekken in de vorm van astma of eczeem. Verder kan vocht in muren zorgen voor chronische bronchitis of een chronische verkoudheid.

Optrekkend vocht

Wanneer u reuma heeft kan een vochtige woning de symptomen verergeren. Daarom is het extra belangrijk voor reuma patiënten om hun vochtprobleem zo snel mogelijk aan te pakken

 

Zilvervisjes gedijen goed in een vochtige donkere omgeving, dus wanneer u vocht in uw muren heeft zullen deze wezens het erg prettig bij u thuis vinden. Mensen die een zilvervisjes allergie hebben zullen vergelijkbare klachten hebben als astma patiënten.

Zoals u zojuist heeft kunnen lezen is het hebben van vocht in uw muren op veel vlakken erg vervelend en slecht. Daarom is het belangrijk bij vochtproblemen snel in te grijpen voordat de situatie verergerd. Vooral nu we noodgedwongen zoveel in huis zitten is een gezonde en fijne leefomgeving thuis erg belangrijk. Dus heeft u een vochtprobleem in uw woning? Maak een vrijblijvende afspraak met ons en wij kunnen u van vocht in uw muren afhelpen.

Gratis vochtinspectie

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Recent Posts
WhatsApp gesprek
1
Stel een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Stel hem hier en we reageren direct!