Optrekkend vocht in muren oplossen

 In Fundering, Optrekkend vocht

Optrekkend vocht is een veel voorkomend probleem dat het interieur van veel woningen beïnvloedt. Optrekkend vocht wordt veroorzaakt door water dat in de muren van uw huis trekt, en het kan leiden tot structurele schade en schimmelgroei. Gelukkig zijn er verschillende manieren om optrekkend vocht te behandelen – sommige daarvan kunt u zelf doen met wat basisgereedschap. Een van die manieren is het installeren van het Carebrick systeem in uw buitengevels. In dit artikel wordt uiteengezet wat optrekkend vocht is en waarom het in de optreedt, samen met de verschillende soorten behandelingen die beschikbaar zijn om deze aandoening in uw huis te behandelen.

Het herkennen van optrekkend vocht in muren

Je hebt een vochtige, muffe geur opgemerkt in je woonkamer. Dat is niet alleen schimmel, maar opstijgend vocht! Optrekkend vocht ontstaat wanneer water uit de grond de fundering van een gebouw binnendringt en via de muren of vloeren omhoog stijgt. Optrekkend vocht kan schade veroorzaken aan stucwerk, houten balken, pleisterwerk, schilderwerk, vloerplanken en zelfs meubels.

Het begrijpen van optrekkend vocht

Optrekkend vochtOpstijgend vocht kan structurele schade aan uw gebouw veroorzaken, evenals schimmelgroei als u geen maatregelen neemt om het te voorkomen. Het kan ook vocht vasthouden achter gipsplaten en scheuren of barsten veroorzaken in zowel binnen- als buitenmuren.

Remedies voor optrekkend vocht in muren

  • Het creëren van een vochtwerende laag, door de muur te injecteren.
  • Het Carebrick systeem is de milieuvriendelijkste manier om opstijgend vocht uit uw buitenmuur te laten verdampen.

Het Carebrick systeem is de meest effectieve manier om optrekkend vocht te behandelen.

Als u voorgoed van optrekkend vocht af wilt, is het een goed idee om het Carebrick systeem te overwegen. Het Carebrick systeem is de meest effectieve manier om opstijgend vocht te behandelen en kan in verschillende soorten buitengevels worden gebruikt. Het is ook binnen een dag te installeren en zal de muren van uw huis langdurig behandelen tegen (toekomstige) vochtproblemen.

Conclusie

Als uw huis last heeft van optrekkend vocht, is het belangrijk om actie te ondernemen. Hoe langer u wacht, hoe meer schade er wordt aangericht, dus als u vermoedt dat uw woning optrekkend vocht heeft, schakel dan onmiddellijk een professional in.

Wilt u een vrijblijvende afspraak?

Plan via onderstaand formulier uw compleet vrijblijvende afspraak in!

Gratis vochtinspectie

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Recent Posts
WhatsApp gesprek
1
Stel een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Stel hem hier en we reageren direct!