De werkwijze van CAREBRICK® vochtbestrijding

 In Vocht in huis, vochtbestrijding

Een vochtinspectie: onze werkwijze!

In dit artikel wil ik u graag meenemen in werkwijze van Carebrick vochtbestrijding! Hoe beoordelen wij een vochtprobleem? Hoe gaat een vochtinspectie in zijn werk? Op welke wijze passen we vervolgens de juiste oplossing toe? Dat ga ik u vandaag vertellen.

Vrijblijvend

Onze vochtexperts komen vrijblijvend bij u langs om u te helpen met uw vochtprobleem. Wij kijken naar de bouwtechnische staat van uw woning en meten de vochtpercentages in uw muren. Door onze jarenlange ervaring (meer dan 25 jaar) bezitten onze vochtexperts uitgebreide expertise over alle soort vochtproblemen.

Diagnose stellen

Een vrijblijvende afspraak met 1 van onze vochtexperts begint bij inventariseren van uw vochtprobleem. Hiervoor gebruiken wij speciale apparatuur en geijkte professionele vochtmeters. Er wordt gekeken door onze experts naar:  vochtpatronen, schade aan de muur, de aanwezigheid van schimmels, bouwfouten, uw leefgedrag en ventilatie mogelijkheden in uw woning. Al deze factoren in samenhang bekijken wij. Vervolgens kunnen wij een inschatting maken van het vochtprobleem. Onze conclusie geven wij vervolgens kenbaar aan u via onze offerte waarin wij het probleem beschrijven en classificeren en een in onze ogen passende oplossing bieden.

Oorzaak, gevolg

Een vochtprobleem is bijna altijd een oorzaak-gevolg relatie. Vaak is er een bijvoorbeeld een constructie fout gemaakt of wordt er niet goed geventileerd. Andere veel voorkomende problemen zijn:

Onze methoden pakken het vochtprobleem bij de oorzaak aan, op deze manier nemen wij de gevolgen in uw woning weg.

Oplossingen

Onze oplossingen worden afgestemd op het type vochtprobleem. Wij hebben een breed assortiment van oplossingen. Voor elk vochtprobleem hebben wij een degelijke en structurele oplossing. 

Carebrick systeem

Het Carebrick systeem is ontwikkeld als oplossing voor optrekkend en doorslaand vocht. Het systeem verwijderd op duurzame en milieuvriendelijke manier vocht uit muren. Wij hebben al in duizenden woningen in Nederland het systeem geplaatst en in deze woningen de vochtproblemen opgelost. Het systeem kan alleen worden aangebracht in buitenmuren. Tijdens installatie wordt om de 2,2 meter een element in de muur geboord die een verbinding maakt met de binnenmuur. Het element creëert in essentie een koudebrug in uw muur. Door de wind rondom het pand, wordt er een onderdruk gecreëerd in het element. Deze onderdruk zorgt voor een zuigende werking hierdoor wordt het vocht afgevoerd. De precieze werking van het systeem ziet u in deze video!

Indien het Carebrick systeem in alle vrije buitenmuren geplaatst wordt. Geven wij een levenslange garantie op de werking van het systeem. Verder garanderen wij na 2 winters, dat de muren zich onder de streefwaarde van 15% bevinden.

Door de opening van het element (1) kan buitenlucht (2) de luchtkamers (3) van het element (4) instromen. Door de tweede opening (5) ontstaat doorstroming of doortocht. Hierdoor koelt de lucht in de koker af door middel van het verdampingsproces en er ontstaat een koudebrug (6). Het vocht in de muur (7) en de spouw (8) stroomt naar deze koudste plek, verzamelt zich daar en wordt vervolgens automatisch met de luchtstroom mee naar buiten gezogen en afgevoerd (9). Bij dit proces verdwijnt ook het vocht in en aan de binnenzijde van de muur (10).

Carebrick Systeem-bovenaanzicht-spouw

CAREBRICK® Anti Condensatie Systeem

Het CAREBRICK® Anti Condensatie Systeem is de laatste toevoeging aan ons assortiment. Allereerst, wat is een condensatie probleem nou precies.

Dit is een gevolg van een combinatie tussen twee factoren.

De eerste factor is de relatieve luchtvochtigheid in uw woning. Door een te hoge relatieve luchtvochtigheid neemt de hoeveelheid vocht in de lucht toe. Hoe warmer de lucht is, hoe meer waterdamp de lucht kan bevatten. Een te hoge relatieve luchtvochtigheid geeft een muf en klam gevoel in uw woning. De kans dat er schimmels ontstaan is erg groot.

De tweede factor heeft te maken met de koude muren in uw woning. Dit probleem ontstaat door de dauwpunt temperatuur. Het dauwpunt, is de temperatuur waarop vocht uit de lucht gaat condenseren op de koudste oppervlakken. Vocht trekt altijd naar het koudste punt. In veel gevallen is dit dan ook uw buitenmuur.

De relatieve luchtvochtigheid in uw woning en het dauwpunt bepalen dus of u een condensatie probleem in uw woning heeft.

Het unieke aan dit systeem is dat er 2 behandel methoden tegelijkertijd en vol-automatisch worden toegepast. Beide factoren die we zojuist hebben uitgelegd worden gelijktijdig aangepakt. De relatieve luchtvochtigheid wordt naar een juist niveau gebracht door het toepassen van ventilatie en de koude muren in uw huis worden verwarmd door het toepassen van verwarming.

Injecteren

Injecteren is een oplossing die wij aanbieden bij optrekkend vocht in inpandige muren. Bij injecteren worden er met een interval van 10 centimeter gaten geboord in de binnenmuur. In deze gaten wordt vervolgens onder druk een chemische gel in gespoten die een waterkering vormd aan de onderzijde van deze muur. Deze waterkering blijft ongeveer 7 tot 10 jaar goed, hierna zal er opnieuw geïnjecteerd moeten worden. Het is belangrijk om de muren goed te laten drogen voordat u de vochtschade laat herstellen. Wij leggen u graag uit hoe u hier een inschatting van kunt maken.

De benodigde droogtijd van de muur is afhankelijk van de dikte. Het uitgangspunt is de dikte van de muur te delen door 2. Dat is het aantal maanden die een muur nodig heeft om na het injecteren uit te drogen. Dus: → dikte muur (cm) : 2 = het aantal maanden uitdroogtijd. Na het verstrijken van de droogtijd kunt u er in principe vanuit gaan dat de muur droog is. Vanaf dat moment is de geïnjecteerde muur geschikt om opnieuw af te werken.

optrekkend vocht

Toepassing in de praktijk

Onze vochtexperts meten en beoordelen uw vochtprobleem in huis. Naar aanleiding van deze metingen bieden wij u vervolgens een maatwerk oplossing. Elk huis is uniek dit geldt ook voor elk vochtprobleem. Hierdoor is het mogelijk dat er verschillende methoden met elkaar gecombineerd worden om het beste resultaat te garanderen.

Een veel voorkomende toepassing van een combinatie van methoden is bijvoorbeeld:

het plaatsen van het Carebrick systeem in buitenmuren en het injecteren van de inpandige muren.

Het doel van deze combinatie is het vocht van de inpandige muren naar de buitengevels te verplaatsen. Het Carebrick systeem kan vervolgens het vocht uit de muren verwijderen. Deze lost uw vochtprobleem gegarandeerd op. Ook voorkomt het het ontstaan van toekomstige problemen.

Installatie

Onze monteurs gebruiken diamantboren van hoogwaardige kwaliteit om het Carebrick systeem te plaatsen. Deze boren worden gekoeld met water zodat er geen onnodige schade aan uw stenen wordt veroorzaakt. De aansluiting van het Carebrick systeem en uw steen, vrijwel naadloos. Het systeem is binnen 1 dag geïnstalleerd. Onze monteurs werken gestructureerd en zullen alles voor vertrek opruimen.

Service

Nadat u van onze diensten gebruik heeft gemaakt zijn we natuurlijk altijd te bereiken voor vragen, klachten of opmerkingen! Het gaat ons erom dat uw vochtprobleem wordt opgelost. Hier zetten we dan ook alles op alles voor. Wilt u een vrijblijvende afspraak inplannen? 

Vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op!

Gratis vochtinspectie

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Recent Posts
WhatsApp gesprek
1
Stel een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Stel hem hier en we reageren direct!