Schimmel verwijderen van muren

 In Schimmel

Hoe kunt u het beste schimmel verwijderen van uw muur?

Gebruik een schimmeldodend middel om schimmel te doden (bijvoorbeeld HG schimmelverwijderaar). Lees goed de gebruiksaanwijzing van het product. Niet elk oppervlak is namelijk geschikt om te behandelen met schimmelreiniger. Spoel het oppervlak schoon met water of neem het af met een vochtige doek. Ventileer goed, want schimmelreiniger is niet goed voor de gezondheid.

Aandachtspunten bij het verwijderen van schimmel

Schimmel bestaat uit sporen. Daarom is het belangrijk om met de volgende aspecten rekening te houden: Als je schimmel gaat verwijderen, maak de plek dan eerst nat, bevochtig het oppervlak lichtjes met water of ontsmettingsmiddel. Dit zal het aantal sporen dat zich verspreidt door de lucht aanzienlijk verminderen. Ga nooit met een droge borstel over schimmelplekken, op deze manier zullen schimmelsporen snel verspreiden. Wij adviseren om uzelf uit voorzorg te beschermen tegen schimmelsporen door handschoenen en eventueel een gezichtsmasker te dragen.

Kijk vervolgens naar het materiaal dat door schimmels aangetast is en pas de behandelingswijze daaraan aan.
Is het een poreus materiaal? Poreuze materialen zoals plafondtegels en gipsplaten zullen schimmels bevatten die diep doorgedrongen zijn in het oppervlak. Deze moet je dan ook weggooien. Bij gipsplaten wordt zelfs aangeraden om een onaangetaste rand van 15 centimeter rond de schimmelplek eveneens te verwijderen.

Gaat het om een semi poreus materiaal? Semi poreuze materialen zoals hout en beton variëren wat het niveau van schimmel doordringing betreft. Soms kan je ze reinigen, soms niet.

Is het een niet-poreus materiaal? Niet-poreuze materialen zijn doorgaans enkel aan de oppervlakte aangetast door schimmels waardoor ze gemakkelijk gereinigd kunnen worden. Tapijt vormt een apart geval: een grondige reiniging kan onmogelijk zijn. Daarom is de gemakkelijkste oplossing het verwijderen en vervangen van het tapijt. Ook hierbij moet je de onaangetaste rand rond de schimmelplek mee verwijderen. Ook bij met stof bedekte meubels is dit meestal het geval, al kan een behandeling met een zeer efficiënte stofzuiger met HEPA-filter eveneens een oplossing vormen. Laat het oppervlak nu even drogen.
Reinig het oppervlak vervolgens met een schimmeldodend middel. (HG schimmelverwijderaar). Nu zou het oppervlak schoon, droog en schimmelvrij moeten zijn!

Herhalen van behandeling

Na het aanbrengen van het CAREBRICK Systeem adviseren wij om wanneer de schimmel terugkomt dit proces opnieuw te herhalen en de periodes van terugkeer te monitoren. Als het goed is worden deze tussenpozen steeds langer.

Wat kunt u doen om te voorkomen dat de schimmels terug komen?

  • Houd uw woning schoon en droog
  • Beter ventileren, ga de ventilatiemogelijkheden na in uw woning
  • Beter verwarmen, zorg dat de thermostaat nooit onder de 18 graden komt
  • Geen wasgoed in huis drogen
  • Na het douchen de muren en vloer droog maken

Ieder mens produceert steeds een hoeveelheid waterdamp via longen en huid. Deze water-
damp wordt afgegeven aan de omgevingslucht, andere oorzaken van luchtvocht zijn onze huiselijke activiteiten, zoals koken en wassen. Wat per persoon en per dag 2 tot 5 liter
waterdamp kan opleveren.

Gratis vochtinspectie

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Recent Posts
WhatsApp gesprek
1
Stel een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Stel hem hier en we reageren direct!