Vochtbestrijding, de 3 meest gemaakte fouten! (met bonus tip)

 In vochtbestrijding, vochtige muur

Op het moment dat je een vochtige plek op je muur ziet wil je hier zo snel mogelijk vanaf. Vocht in huis kan ernstige gevolgen hebben. In een aantal gevallen is vocht in de muren het gevolg van een fout in de constructie die moeilijk rechtgezet kan worden. Een professionele vochtbestrijder kan dit oplossen, alleen dan weet je zeker dat jouw muren drogen en de problemen met vocht zijn verholpen. Er zijn ook fouten die je kunt maken als je zelf in de weer gaat met vochtbestrijding in je woning. Hieronder de 3 fouten die het meest gemaakt worden in de vochtbestrijding.

Fout 1: Het probleem bedekken

Veel mensen weten eigenlijk wel dat over een natte plek schilderen niet heel slim is. Toch gebeurt het helaas nog veel. Mensen denken: baat het niet dan schaadt het niet. Echter is dit met vochtbestrijding wel het geval. Indien u met watervaste verf over een natte plek heen schildert, zal de vochtplek verergeren. Zeker bij optrekkend vocht is dit het geval.

Ook het isoleren van een muur werkt niet als vochtbestrijding methode. Heb je last van optrekkend vocht (waardoor de gevel water vanuit de fundering opzuigt) dan zal isoleren van de vochtige muur geen enkel effect hebben.

Het is daarom veel slimmer en goedkoper om het probleem structureel aan te pakken. Vochtbestrijding begint met het zoeken naar de oorzaak.

Fout 2: De oorzaak van het probleem niet achterhalen

Het gebeurt vaak dat mensen te snel een conclusie trekken over de oorzaak van het vochtprobleem. Hierdoor worden vaak de verkeerde oplossingen gekozen, waardoor onnodig geld wordt uitgegeven en kostbare tijd verloren gaat. Vochtbestrijding begint met goed onderzoek naar de oorzaak van de vochtproblemen. Het is vaak slimmer om een professionele vochtbestrijder in te schakelen om de oorzaak van het vochtprobleem te achterhalen.

De meest voorkomende oorzaken van vochtige muren zijn:

Ook komt het regelmatig voor dat meerdere oorzaken elkaar versterken.

Fout 3: Geen hulp van een professionele vochtbestrijder inschakelen

Het is heel aanlokkelijk om zelf aan de slag te gaan. Even op Google kijken wat mogelijke oorzaken zijn en vervolgens wat oplossingen uitproberen. Echter is er kennis, ervaring en apparatuur voor nodig om de juiste diagnose te stellen.

Wanneer dit niet op de juiste manier gebeurd, kan het vocht gaan schimmelen, wat je woning beschadigt en je gezondheid verslechtert. Trekt het vocht in je houten vloer, dan kan deze gaan kromtrekken of rotten. Vocht trekt ook ongedierte aan, zoals kakkerlakken, zilvervisjes, knaagdieren en pissebedden.

Ben je er op tijd bij dan kan een professionele vochtbestrijder je vaak voor een redelijke prijs van je vochtprobleem afhelpen.

Bonus tip:

Zoals u hierboven heeft gelezen is vochtbestrijding geen eenvoudige klus. Er kan veel misgaan door onvoldoende kennis en/of gebrek aan professionele (meet)apparatuur.

Het is daarom vaak wijzer en uiteindelijk goedkoper om een vochtbestrijder in te schakelen.
Carebrick Nederland BV is een vochtbestrijder die gespecialiseerd is in het opsporen en oplossen van vochtige muren.
Indien u meerdere bedrijven wilt benaderen om een offerte aan te vragen adviseren wij in ieder geval een SKEV erkende vochtexpert in te schakelen.

Gratis vochtinspectie

  • Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Recent Posts
WhatsApp gesprek
1
Stel een vraag via WhatsApp
Heb je een vraag?
Stel hem hier en we reageren direct!